dijous, 13 de juny del 2024

El Surrealisme

La imaginació al poder


Fa cent anys, una colla d’artistes va decidir que inventarien una nova manera de fer art. I van crear un estil, el surrealisme, on la realitat i els somnis es barregen i res és el que sembla.

Els artistes surrealistes, com Salvador Dalí, Joan Miró, René Magritte i altres, van trencar les regles de la pintura d’aleshores, i van crear quadres molt sorprenents. Van pintar rellotges que es fonien com quan deixes un gelat al sol, o elefants amb les potes tan primes que semblaven filferros. I van pintar quadres plens de formigues, o de llagostes, com si cada quadre fos un conte màgic nascut de la imaginació de l’artista.

De fet, la manera de crear una obra surrealista és aquesta: deixar volar la seva imaginació per explorar els nostres somnis.

El surrealisme també va atreure poetes i directors de cinema com Federico García Lorca, J.V. Foix i Luis Buñuel que van fer poemes estranyíssims i pel·lícules impossibles. El surrealisme ens recorda que podem somiar i imaginar coses increïbles, perquè amb el surrealisme tot és possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada