Sales infantils

Aquestes són les sales infantils de les biblioteques de Sant Pere de Ribes:
         Biblioteca Manuel de Pedrolo                        Biblioteca Josep Pla


Les sales infantils estan pensades per als infants de 0 a 14 anys (els menors de 7 anys sempre han d’estar acompanyats d’un adult) i compten amb materials tant per als més petits com per als més grans:


- Llibres de lectura 

- Llibres de coneixements 

- Revistes 

- Audiovisuals: cds, dvds, ... 

Els llibres de lectura (o d’imaginació), estan ordenats per colors. Cada conte porta un gomet que serveix per saber si té poca lletra i és fàcil de llegir, o si té moltíssima lletra i costa una mica d'entendre. L'ordre de colors dels gomets és:


Els llibres de coneixements s'ordenen seguint un codi de classificació per biblioteques que s'anomena CDU (Classificació Decimal Universal).

Per aconseguir que aquests codis siguin més fàcils d'entendre, els llibres de coneixements també porten un pictograma relacionat amb el tema que tracta. Per exemple: aquests són els pictogrames per als llibres d'animals.A la sala infantil també podem consultar el catàleg i fer ús del servei d’Internet I+, que també podem disposa d’ofimàtica per si hem de fer algun treball.


Dins les sales infantils també trobem un espai adreçat als adults, el Racó de Pares, amb informació del seu interès sobre l’embaràs, el creixement i desenvolupament dels infants, activitats de lleure per fer amb ells, etc. Si voleu més informació:

Recordeu que la biblioteca és un espai que compartim entre moltes persones i és necessari que mantinguem el silenci i l’ordre.

A les biblioteques realitzem activitats adreçades als infants, la principal L’Hora del conte. En aquest enllaç podeu consultar la guia que hem preparat.  

GUIA HORA DEL CONTE JP