dimecres, 28 d’abril de 2021

L'alvocat alienígena

Tot i que s’assembla, no es tracta d’un alienígena sortit de la novel·la de H. G Wells
La Guerra dels Mons que ve a conquerir la Terra, sinó l’os d’un alvocat en procés de germinació.

Si t’has plantejat plantar aquest arbre, el primer que has de tenir present és que has de ser pacient, perquè no pots agafar la llavor i ficar-la en terra i esperar a què germini. Primer, has de preparar la llavor i és un procés llarg, que pot arribar als 3-5 mesos.

Com es fa?

T’has menjat l’alvocat i tens l’os a les mans. El primer pas és netejar-lo, treure-li tota la resta de polpa que encara li pugui quedar. Després, l’has de punxar tres o quatre escuradents en la part superior, formant una creu, i penjar-lo dins en un recipient de vidre ple d’aigua fins l’alçada dels escuradents. Buscar un lloc amb sol i resguardat del fred dins de casa. I ara a esperar. De tant en tant, pots canviar-li l’aigua. No t’espantis si veus que l’os es trenca per la part superior.

Quan sabràs que està llest per ser plantat?

Quan a l’os l’hagin sortit arrels per sota i un tall amb alguna fulla a la part de dalt.

I després?

Toca plantar-lo!. En un test, posa unes pedres a la base, que ajudaran a fer un bon drenatge, i després omple-ho de terra. Fes un forat profund al mig de la terra i fica l’os (després de treure-li els escuradents) deixant la seva part superior al descobert. Ara ja només et quedarà regar-lo i posar-lo al sol.

Vols saber més de les llavors? A la biblioteca Manuel de Pedrolo trobaràs:

Semillas: un pequeño gran viaje
José Ramón Alaonso PeñaEmily Bone

Isabel Minhós MartinsJudith Anderson


Cap comentari:

Publica un comentari