dijous, 11 de febrer del 2021

Dones científiques

11 de febrer Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència
 
Fa un temps l'accés de la dona tant als estudis superiors com a feines de caire científic era molt complicat. Les dones tenien moltes dificultats per trobar el seu espai i aixecar la seva veu. Una de les maneres de realitzar-se va ser a través de la ciència: inventant i descobrint.

Actualment encara es fan accions per concienciar a la societat que els homes i les dones han de tenir els mateixos drets i no han d'existir diferències en quant al gènere.

Mira la guia de lectura: Totes iguals, tots iguals!


Potser la dona científica que s'ha fet més famosa ha estat Marie Curie amb el seu descobriment de diferents elements químics i els seus treballs sobre radioactivitat. Hi ha hagut d'altres grans inventores com Sarah Mather (inventora del periscopi) Grace Murray Hopper (una gran informàtica que va crear diferents llenguatges de programació) Mary Anderson inventora de l'eixugaparabrises i Hélène Dutrieu una gran esportista aventurera i inventora de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX. Hem de destacar també la contribució d'Ada Lovelace durant el segle XIX a les futures regles de la informàtica.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada