divendres, 21 de març del 2014

Recomanació de la biblioteca Josep Pla

El gat vermell, el gat blau

Jenni Desmond  I* Des

El Gat Vermell i el Gat Blau vivien a la mateixa casa. El pis de dalt era per al Gat Blau i el de sota per al Gat Vermell. Quan es trobaven es barallaven perquè estan gelosos un de l’altre. Cap dels dos no sabia res del desig secret de l’altre. El Gat Vermell somiava ser tan intel·ligent com el Gat Blau i... el Gat Blau volia ser àgil i ràpid com el Gat Vermell.
En un primer moment intentaran de maneres molt curioses i inversemblants canviar el seu color per esdevenir ser com l’altre, però aviat s’adonaran que això és impossible i que cadascú ha d’estar content amb les qualitats que té. Tots tenim les nostres virtuts i defectes i ens hem d’acceptar tal i com som. A més a més s’adonen que si són amics i s’ajuden les coses sortiran millor. És un conte molt original sobre l’amistat, la felicitat, l’autoestima i l’ajuda mútua, una història que ensenya a estimar-se a un mateix i a ser feliços amb el que tenim, sense envejar els altres ni voler ser com ells.
Les il·lustracions de Jenni Desmond són molt divertidfes. És el seu primer àlbum il·lustrat i ja ha guanyat el premi “The Cambridgeshire Children’s Picture Book Award 2013” al Regne Unit.

L’autora ens proposa un joc que consisteix en buscar 56 ratolins que s’han amagat entre les pàgines d’aquest llibre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada