dimecres, 27 de novembre del 2013

Recomanació de la biblioteca Josep Pla

Si yo fuera un león

Isabel Pin   I* Pin

A gairebé tots els nens els agrada imitar el so i les veus dels animals. Aquest llibre de cartró convida els mes petits a fer-ho a través de breus i comprensibles textos: com rugeix un lleó, com bala una cabra, com croa una granota, com trina un ocell... S’obre el llibre, es subjecta davant de la cara i la funció està llista. Naturalment, els pares també poden ensenyar prèviament com fer-ho imitant l’animal dibuixat a la pàgina que correspongui. Cal descobrir nou animals, pintats en esplèndids colors. I en l’última pàgina, espera una sorpresa.

Si bé dins dels llibres de cartró sol haver molts prescindibles (més joguines que llibres), quan es fan amb estil i una proposta gràfica interessant, resulten atractius i poden donar molt de joc amb el més petits. El text és molt senzill, així com les il·lustracions, però l’estil no és convencional, i resultarà enriquidor per a l’educació plàstica del nen. A més, és un llibre que reclama la participació del lector.

Isabel Pin és una jove autora francesa (Versalles, 1975) amb diversos títols publicats a la col·lecció "Pequeñológuez", de similars característiques a aquest llibre: full de cartró, encuny que serveix de fil conductor i dirigit a prelectors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada