dimarts, 26 de maig del 2015

L’estiuet i l’arc de Sant Martí

Es tracta de la Col·lecció Vet Aquí..., que pretén acostar als més petits llegendes de les nostres contrades, però no aquells contes més populars, sinó escollint aquelles llegendes menys conegudes o populars. 

La contraportada del conte ens explica el següent: Sant Martí era el patró de cavalleria abans que sant Jordi li guanyés el títol. No solament era patró dels cavallers sinó també de tots els qui, per ofici, tenien cura dels cavalls i mulats, del bestiar de ferradura. Fargaires, ferrers i forjadors també el tenien com a protector. El llegendari entorn de sant Martí és ric i extens. El cavall de sant Martí, les baralles i les apostes amb el Dimoni, el poder de la seva espasa, l'«estiuet». Descobreix la història d'aquest soldat llegendari, un soldat per a la pau.

La història ens explica qui era Sant Martí i com va ser que un gèlid dia d’hivern es va convertir gràcies als seus actes en el ja famós estiuet de Sant Martí. Però no acaba aquí, i és que aquest és un conte amb dues històries del propi Sant Martí. La segona història ens explica com va competir amb el dimoni per fer l’arc més bonic del món, i d’aquí que va néixer l’Arc de Sant Martí.

Títol: L’estiuet i l’arc de Sant Martí
Autor: Joan Soler i Amigó
Edició: Efadós, 2012
Signatura: I** Sol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada