dijous, 22 de juliol del 2021

Tòquio 2020!


Els jocs olímpics estan llestos per celebrar-se! Els millors esportistes del món competiran per guanyar una de les preuades medalles olímpiques! Però aquestes olimpíades no seran com les altres... endevines per què?

Segurament t'hauràs adonat que es diuen Tòquio 2020 i ja som a 2021! Aquest endarreriment
ha estat, com segurament ja t'hauràs imaginat, degut a la pandèmia de la COVID-19.
I tot i que els Jocs Olímpics de Tòquio es faran un any més tard, l'organització ha decidit mantenir el nom de Tòquio 2020.

Si vols saber molt més sobre aquests jocs ho trobaràs al portal Gènius, de la Biblioteca Virtual: https://genius.diba.cat/jocs-olimpics

Des de la biblioteca hem preparat una tria de llibres sobre els jocs olímpics i els esports en general, dels que us volem recomanar aquests tres:

Títol: Mujeres en el deporte: 50 intrépidas deportistas que jugaron para ganar

Autor: Rachel Ignotofsky

Editorial: Nórdica Libros, 2018

Amb unes fantàstiques il·lustracions, i al mateix temps molt inspirador, destaca els èxits i les històries de cinquanta grans atletes, des de esportistes més conegudes com la tenista Billie Jean King i la gimnasta Simone Biles, fins a menys conegudes com Patti McGee i Toni Stone, la primera dona que va jugar al beisbol en una lliga professional masculina.

 

Títol: Victòria : 16 històries inspiradores sobre esportistes

Autora: Mia Cassany

Editorial: Mosquito, 2021

 Aquest no és un llibre sobre esports, sinó sobre les persones, dones i homes, que van saber esforçar-se, superar-se, pensar pel seu compte i assumir riscos. Un llibre sobre superar els reptes personals i creure en els somnis. Les victòries que trobareu en aquest llibre són contra els prejudicis, els masclismes, el racisme... 16 històries que us emocionaran.

 

 

Títol: Pequeños grandes gestos en el deporte

Autor: Francisco Llorca

Editorial: Alba, 2015

Al llarg de la història, han estat molts els esportistes que han donat exemple de tolerància, superació, treball en equip o respecte a l'altre. Alguns d'ells eren mundialment famosos. Altres, però, eren persones anònimes que en algun moment van aconseguir establir una marca més enllà del que és purament esportiu. El llibre recull algunes d'aquestes històries i tracta de demostrar com l'esport pot ser també una important eina per a la transformació social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada