dilluns, 25 de maig del 2020

Guia de recomanacions infantils - Cicle superior - Grans lectors

Podreu trobar aquests títols de la col·lecció de Lupin i jo d’Irene Adler. En català i en castellà:
Adler, Irene 

Un misteriós assassinat trastorna el món de la lírica. Sherlock, Lupin i Irene tenen una cita a Londres. Però Lupin no apareix, el seu pare ha estat empresonat, se l’acusa de robar i matar a Alfredo Santi, secretari del gran compositor Giuseppe Barzini. Els tres joves hauran d'investigar per aconseguir atrapar al verdader culpable, però abans els tocarà salvar a la cèlebre soprano Ofèlia Merridew.

Podreu trobar aquests títols de la col·lecció de Jan Plata de Josep Lluís Badal

Badal, Josep Lluís

La crida dels pirates és el primer títol de la sèrie Jan Plata, la novel·la d'aventures guanyadora del Premi Josep M. Folch i Torres. 
En Jan és un nen somiador, devorador de llibres de nàutica, que viu en una caseta de la platja amb la seva mare. No sap res del seu pare, i no té cap resposta a les seves preguntes. A casa seva hi ha una campana daurada que li han prohibit de tocar. Quan un dia, frustrat, en Jan trenca aquesta regla, la seva vida canviarà per sempre i iniciarà una aventura màgica i inesperada, un viatge iniciàtic en el qual coneixerà un munt de criatures i personatges... però, sobretot, coneixerà el seu pare i el valor de l'amistat.

Brown, Peter

Quan Roz obre els ulls per primera vegada, descobreix que està sola en una remota illa. No té ni idea de com ha arribat allà. Després d'enfrontar-se a una dura tempesta i escapar de l'atac d'un ós enorme, s'adona que l'únic que pot fer per sobreviure és adaptar-se i aprendre dels hostils habitants de l'illa, els animals. Lentament, aquests comencen a fer-se seus amics i Roz, a la fi, sembla haver trobat la seva llar. Una al·legoria moderna sobre les dificultats d'adaptar-se a una nova llar. 

La Fina Ensurts
Bustos, Joan

La Fina és bufona, molt bona nena i ho aprova tot, però això és un gran problema. Per què? Perquè en el món on viu, Espantilàndia, cal ser lleig, mala persona i suspendre-ho tot per no ser friqui. Cansada que els companys la insultin dient-li guapa i neta, voldria parlar-ne amb la tutora, la senyoreta Unglots. Però aquesta està massa preocupada per fer-se la manicura i xatejar amb el seu promès zombi, que li ha robat el cor (i no és una manera de parlar). Un dia, quan la Fina arriba a casa, els pares, en Corduli i l’Horrorosa, li proposen un viatge cap a un món on ella no serà la rara. 

Cien pasos para volar
Festa, Giuseppe

En Lucas va perdre la vista de nen. Estima la muntanya on els seus aguts sentits li mostren un món desconegut per als altres. El vent porta perfums i rumors, que amb prou feines percebem, però Lucas els coneix gairebé millor que a si mateix. El camí de Lucas es creua amb el de Zèfir, una àguila segrestada per uns caçadors furtius. Tot sembla perdut, però la naturalesa està plena de pistes i és capaç de revelar la veritat a aquells que saben escoltar i veure amb uns altres ulls. 


En Nicolás era un noi que no tenia regals per Nadal, i tot i que vivia molt humilment, era feliç. Fins que el seu pare va decidir emprendre un llarg viatge per obtenir una recompensa i sortir de la pobresa ... Entestat a reunir-se amb el seu pare, en Nicolás travessa boscos i muntanyes nevades en un recorregut fascinant que el portarà a la terra dels Elfs. Allà coneixerà sorprenents personatges i viurà aventures que desafiaran la seva imaginació, per comprendre a la fi quina és la màgia del Nadal ... i com salvar-la. 


Podreu trobar aquests títols de la col·lecció Perrock Holmes d'Isaac Palmiola

Palmiola, Isaac 

La Júlia i en Diego porten temps donant la llauna amb tenir una mascota però per fi ho han aconseguit. Es diu Perrock, Perrock Holmes, i no és un gos qualsevol ... té el poder de llegir els pensaments de tot aquell que li grati la panxa! Precisament la primera vegada que el treuen a passejar... el segresten al parc! 

Puño 

En temps dels avis, dels avis dels teus avis, quan encara no s'havien inventat els «bon dia», Trog va voler fer el Viatge. Però, en la tribu dels Invisibles, el Viatge només ho feien els nens. I Trog era una nena. Així que Trog va decidir fer el que feien els nens... 


Walliams, David 

La Myrtle té molt clar el que vol i sempre troba la manera d'aconseguir-ho. L'únic problema és que el que vol ara és un DALLONSIS... i això que és? Ningú sap a què es refereix! L'única cosa que saben els seus pares és que el DALLONSIS apareix en la misteriosa Monstrepèdia... 

Aconseguiran trobar-ho fora de les pàgines d'aquest llibre? 



Còmic: 

Stevenson, Noelle 

Les intrèpides “Leñadoras” segueixen al Campament Miss Quinzella Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet per Noies Hardcore envoltades de tota mena d'enigmes i misteris per resoldre. No hi ha repte que se'ls resisteixi ni greuge que amb més rapidesa puguin desentranyar. 

Una sèrie divertidíssima on preval l'amistat per sobre de tot, on les rialles estan assegurades en cada vinyeta i on hi ha probablement més acció que en una peli de Bruce Willis. 

Revista: 

PETIT SÀPIENS és la revista d'història per aprendre, amb còmics originals i un munt de petites històries que et faran reviure aventures apassionants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada