dimarts, 31 de març del 2020

ALGUNS RECURSOS MÉS PER AQUESTS DIES QUE HEM D’ESTAR-NOS A CASA


Continuen els dies de confinament a casa, així que us oferim alguns recursos més dels que podem trobar gratuïtament aquests dies a les xarxes socials. A més, és important que continuem dedicant una estona de lectura amb els petits (i els no tan petits!)

Per escoltar-los:

A la Biblioteca Virtual podeu trobar una cinquantena d'audiollibres infantils i juvenils, a més de per adults, tant en català com en castellà.
Per entrar-hi només necessiteu el carnet de biblioteca i el codi PIN, que si no l'heu canviat és la data de naixement en format ddmmaaaa.


La versió per escoltar, amb veu, música i efectes sonors, de les històries de la revista El Tatano.

Per veure'ls:

Espai està dedicat a explicar contes. Mentre sentim una veu que ens explica una història, a pantalla podem veure com les mans d'un artista van il·lustrant les escenes.


Cada dia, a les 11 del matí, al canal YouTube d'Àlbum! Asociación Editoriales Independientes LIJ, expliquen un conte, que es pot recuperar més endavant al propi canal. Us recomanem especialment Yo quiero mi gorro, de Jon Klassen, narrat per la Laura Escuela.
També hi ha la versió en Català, ÀlbumCatAles17, però només han fet un conte, de moment. La cabra goluda, de Petr Horácek, explicat per la Gisela Llimona: 

Per aprendre a explicar contes, cada cop millor:

Taller adreçat a famílies per aprendre a explicar contes, tenint en compte el ritme i l'entonació. Com seleccionar els contes que explicarem i com millorar la nostra narració.

Altres propostes:

Al portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona hi podeu trobar molts recursos: recomanacions de l'eBiblio, relats per ajudar als infants a entendre millor el coronavirus, la malaltia que està canviant les nostres vides, un especial de Gianni Rodari, ja que aquest any es celebra el centenari del seu naixement, i moltíssimes coses més!

No oblideu que a leBiblio  teniu més de 800 títols al vostre abast, i que les Biblioteques de Sant Pere de Ribes també us expliquem contes. Els trobareu al blog del Bibliol i a Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada