divendres, 3 de maig del 2019

La entrada de Cristo en Bruselas

Recomanació a la biblioteca Manuel de Pedrolo

Entrada de Cristo en Bruselas  és un quadre de l'artista James Ensor pintat el 1889. Es considera el seu treball més famós i un precursor de l'expressionisme. L'obra va ser rebutjada pels seus contemporanis, i no es va exhibir fins al 1929. En vida de l'autor, només es va mostrar en el seu estudi. Actualment està en exposició permanent al Museu Getty de Los Angeles. Sobre aquesta obra d'art enigmàtica i incompresa, Andrea Antinori imagina el seu abans i després i fabula una surrealista història en l'àlbum del mateix nom.

L'artista italià Andrea Antinori rescata aquest quadre d'Ensor i recrea el que podria ser el seu origen. Es tracta de veure més enllà de la imatge i formular la pròpia narrativa del quadre. En ella, Crist travessa mars i muntanyes per arribar a Brussel·les, on és rebut per l'alcalde i tot una ciutat que s'engalanarà només per ell.
Antinori posa sobre la taula un estil naïf i al seu torn també expressionista, que homenatja de manera brillant al traç del propi Ensor. Un àlbum metapictòric curiós i ple de color, que proposa com a matèria primera el joc i el diàleg amb l'obra d'art.

Títol:  La entrada de Cristo en Bruselas
Autor:  Andrea Antinori
Editorial:  Libros del Zorro Rojo, 2018
Signatura:  I* Ant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada