dimecres, 11 d’abril del 2018

El principi de tot

L’Editorial Comanegra i l’Ajuntament de Barcelona publiquen aquest conte de Manuel de Pedrolo dins el marc de la celebració, al llarg del 2018, de l’Any Pedrolo. El principi de tot és un dels contes del recull Violació de límits, que l’autor va publicar per primer cop l’any 1957. 

Aquest jove de pantalons estrafolaris sembla que té ganes de fer-se el misteriós; fa hores que els veïns d’un bloc de pisos el veuen donar voltes a l’illa de cases sense cap objectiu aparent. Quan porta fetes un centenar de voltes, l’expectació arriba a ser extraordinària, fins al punt que tothom s’acaba sentint empès a seguir-lo. És una innocentada o un projecte calculat? I on ha anat a parar, finalment, aquest xicot?

A vegades, un gest insòlit i aparentment irrellevant de llibertat individual pot arribar a generar un esclat d’alegria col·lectiva. 

Manuel de Pedrolo, un dels autors més importants que la llengua catalana ha llegat a la cultura europea, va reflexionar sobre els límits de la llibertat en un bon nombre de textos.


Títol:  El principi de tot
Autor:  Manuel de Pedrolo
Editorial:  Comanegra, 2017
Signatura:  I*** Ped

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada