dissabte, 17 de febrer del 2018

Una festa de disfresses (o)

Una festa de disfresses (o), és el quart títol de la col·lecció “Escola de les lletres”. Són històries on les lletres de l’abecedari són les protagonistes.

De la A a la Zeta, hi van totes les lletres de l’alfabet. Els signes de puntuació i els accents també hi són presents. L’Abecedari és l’escola de les lletres! 

A l’escola Abecedari s’ensenyen tots els misteris de les llengües i, per això, hi ha moltes assignatures: a la classe d’Onomatopeies, les lletres practiquen, sense descans, tots els sons de la natura. Algunes vegades soles i d’altres en parelles, o fins i tot de tres en tres. A Sil·labari, han d’aprendre a reunir-se en petits grups dins una mateixa paraula. Només hi ha una manera correcta i és difícil recordar-ho amb tantíssimes possibilitats! A les classes de Poesia juguen a crear sons harmoniosos, i a les de Creativitat es desordenen i es barregen fins a inventar noves paraules... Quan acaben les classes, totes les lletres corren a col·locar-se al seu lloc, sempre segons marquen les normes de la directora: la senyora Ortografia.

En aquesta història, la lletra protagonista és la lletra O. I és que aquell matí, totes les alumnes de l’Abecedari, l’escola de les lletres, estaven emocionades. Farien una festa de disfresses!
La E aniria d’elefant i la U, de vaixell. L’única que no deia res era la lletra O...


Els contes inclouen un annex amb informació bàsica de les lletres protagonistes de cada un dels contes. 

Títol:  Una festa de disfresses (o)
Autor:  Susana Peix
Editorial:  Salvatella, 2018
Signatura:  I* Pei

1 comentari: