dimarts, 4 d’abril del 2017

Explica-m'ho: 101 preguntes fetes a nens i nenes sobre un tema apassionant

Per tal que la joventut actuï de manera responsable amb el seu cos i en els temes relacionats amb la sexualitat i l’amor és important que tingui a mà la informació des d’aviat. Però, què és el que han de saber els nens i les nenes de primària? Tant com vulguin, diuen els experts. I què volen saber? Això és el que podreu veure per les preguntes que fan, i que l’Explica-m’ho recull.

Una àvia pot tenir fills? Una dona es queda embarassada cada vegada que fa sexe? Quants espermatozoides produeixen els homes? Hi ha animals gais? Es pot fer sexe sota l’aigua? Per què es pot perdre un bebè? La imaginació i les ganes de saber no tenen límits. Aquestes són algunes de les preguntes que trobareu en aquest llibre tan voluminós com informatiu i divertit.

L’experimentada pedagoga sexual Katharina von der Gathen va treure d’una bústia les preguntes anònimes de l’alumnat de tercer i quart de primària que havia assistit a les seves xerrades sobre el cos, l’amor i la sexualitat. En aquest llibre l’educadora aplega les qüestions més destacades i les respon amb tota la franquesa i la cura necessàries i, sobretot, amb molt de respecte per allò que la mainada vol saber.

Anke Kuhl, amb les seves il•lustracions d’estil còmic, interpreta aquestes preguntes amb molt d’humor, intel•ligència i sensibilitat.

Llibre de l'Any 2015 per l'International Congress of Young Booksellers (ICYB)

Títol:  Explica-m'ho: 101 preguntes fetes a nens i nenes sobre un tema apassionant
Autor:  Katharina von der Gathen
Editorial:  Takatuka, 2016
Signatura:  I613.8 Gat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada