divendres, 15 de maig del 2015

Laboratori de Lectura

Dimecres a la biblioteca de Ribes vam tenir la oportunitat de gaudir del segon Laboratori de lectura portàtil: Avui és un bon dia per canviar el món.

Primer de tot, vam fer l’acollida de les famílies a la sala infantil, on es va explicar en què consistiria aquest laboratori i vam llegir la carta que ens havien enviat els nens d’Infants en Acció, que ens havien convocat a la Plaça Central de la biblioteca, per descobrir diferents contes infantils, on parlaven de realitats que calien ser transformades.



Vam explicar dos contes Llana a dojo i El jardí curiós, on els seus protagonistes realitzaven actes senzills que canviaven el seu entorn per fer-lo més bonic.



Cada família va escollir un llibre per llegir i després es van asseure  al banc del mig de la plaça, on ens van explicar breument de què anava el conte. A dins de cada conte, hi havia una fulla, on cada família va haver d’escriure el seu desig per poder penjar en el nostre arbre dels desitjos.



Finalment vam fer una activitat creativa,  de manera que cada nen i nena es va poder emportar el seu arbre dels desitjos a casa. També vam repartir uns post-its perquè escrivissin paraules boniques i les amaguessin per diferents racons de la biblioteca. Va ser molt divertit veure a tots els infants buscant el millor lloc per deixar els seus missatges. Així els nostres usuaris, quan obrin algun llibre, o DVD potser es trobaran algun missatge com: riu, avui potser un bon dia..., i segur que se’ls hi escaparà un somriure!



Us esperem al pròxim  laboratori de lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada