dimecres, 12 de març del 2014

Recomanació de la biblioteca Josep Pla

Una passejada pel parc

Anthony Browne   I* Bro

Una passejada pel parc comença amb dues històries creuades: la de la senyora Ferreries, el seu fill Carles i la seva gossa Victòria i la del senyor Ferrer la seva filla Taca i el seu gos Albert. El conte continua amb un seguit de petites històries paral·leles: la de l’Albert i la Victoria (els gossos), la de la Taca i en Carles (fill i filla) i la de la senyora Ferreries i el senyor Ferrer (el pare de la Taca i la mare d’en Carles). S’acaba amb els  mateixos personatges i el mateix escenari que ha començat.
Un llibre que parla de l’espontaneïtat comunicativa representada per dos animals i dos nens i també de la incomunicació i l’aïllament personal representat per dos persones adultes.
Els detalls de les il·lustracions són un valor afegit a l’ hora de valorar aquest àlbum tal i com ja ens té acostumats el seu autor: Anthony Browny. Enmig del parc hi podem veure un senyor passejant una poma, una senyora passejant un gos dins un cotxet, en Tarzan, en Mikey Mousse o bé un senyor que li floreix la gorra i li surt la dentadura.
Un clàssic de 1977 sobre un tema actual: la incomunicació entre els adults enfront l’espontaneïtat dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada