dimecres, 19 de febrer del 2014

Recomanació de la biblioteca Josep Pla

El diario de las cajas de fósforos

Paul Fleischman  I** Fle


La història és ben senzilla. Una nena visita al seu besavi i tria una caixa de puros que guarda al seu interior un munt de caixes de llumins.
Dins de cada caixa hi ha un record: un os d'oliva, una xapa d'ampolla, una entrada, una lletra de plom ... Totes aquestes coses ens narren el viatge del seu besavi des de la seva Itàlia natal i els seus primers anys a Amèrica, un diari de objectes guardats per un nen que anhelava deixar constància de la seva vida però que no sabia llegir ni escriure.

A partir de 6 anys

Paul Fleischman va néixer a Monterey, Califòrnia, Estats Units, l'any 1952. Per la seva contribució com a escriptor per a nens va ser un dels cinc finalistes per al Premi Hans Christian Andersen el 2012. Paul i el seu pare Sid Fleischman han guanyat la Medalla Newbery de l'Associació de Biblioteques d'Estats Units en reconeixement a la seva distingida contribució a la literatura americana per als nens.

Bagram Ibatoulline va néixer a Rússia. Es va graduar a l'Institut Estatal Acadèmic d'Art de Moscou. Des de llavors ha treballat en el camp de les belles arts, arts gràfiques, disseny mural, i el disseny tèxtil. Ha il·lustrat nombrosos llibres per a nens.
Actualment viu a Gouldsboro, Pennsylvania, Estats Units.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada