dimarts, 14 de maig del 2013

Recomanacions de la biblioteca Manuel de PedroloEl David visita el Liceu 
Montserrat Roca i Reguant       I*** Roc El David visita el Liceu és un conte dirigit a nens i nenes a partir dels 9 anys. A través del protagonista, el David, els infants s’introdueixen en el món de l’òpera i coneixeran el Gran Teatre del Liceu. Un conte fàcil de llegir de la mà de Montserrat Roca, del qual cal ressaltar les il·lustracions de Joan Manel Celorio, aquí (http://cargocollective.com/thelorious/EL-DAVID-VISITA-EL-LICEU) podeu veure imatges del procés de les il·lustracions del conte. 

Els protagonistes del conte fan una excursió amb l’escola al Liceu, on veuran com és el teatre i coneixeran molts personatges com Euterpe, Terpsícore, Clio, Cal·líope i Melpòmena, muses de la música, de la dansa, de la història i del teatre. També coneixeran Molière, Schiller, Bellini i Máiquez. Visitaran les dependències del teatre i tindran l’ocasió de veure el ballet. Tota aquesta visita cultural també la podreu fer vosaltres amb la lectura del conte. 

Joan Matabosch, Director Artístic del Gran Teatre del Liceu, ens explica al pròleg que “El llibre, que és una delícia, permet als nois i noies endinsar-se en la complexitat d’un teatre vist per dins i, el que és més important, els permet concloure que l’art que s’hi fa els afecta i que pot ser una companyia valuosa per a tota la vida. Però no només els nois i noies poden treure lliçons útils del llibre de la Montse. També el Liceu, em sembla, pot treure les seves pròpies conclusions: proposar a les nou muses que deixin estar el Saló dels Miralls i acceptin d’entrar-hi en nòmina. Ens estalviaríem, crec, molts maldecaps.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada