dimecres, 8 de maig del 2013

Recomanacions de la biblioteca Manuel de Pedrolo


Les Gallines del Batat: i altres històries 
Victòria Tubau     I** Tub 


Recull de relats plens d'humor i amb un toc surrealista, en els quals un nen explica com són els nens de la seva classe, saltant de la fantasia a la realitat com qui salta un toll d'aigua. I és que l'escola és un vaixell, i la tripulació de pirates, corsaris i aventurers, vinguts d’arreu del món, els nens de la classe, alts, baixos, prims, grassos, rossos, morenos, castanys. 

Aquests són alguns dels nens de la classe: el Batat té deu gallines que viuen a la cuina i es banyen a la banyera, la Sunna té una maleta misteriosa, l'Akim vivia abans en una illa preciosa en forma de sargantana, el Nur de tant en tant es fa invisible, la Mela ha trobat unes tortugues que anaven de festa... 

Les gallines del Batat i altres històries -per a nens i nenes a partir de 7 anys- és un tribut a l'enorme imaginació i creativitat dels infants, que veiem en la descripció que un nen fa de la seva classe. 

Premi Vaixell de Vapor 2012 

Les gallines del Batat i altres històries és la primera obra de Victòria Tubau publicada a Cruïlla com a autora. Tubau, que és mestra en una escola pública del barri de la Trinitat, és coneguda per una sòlida trajectòria com a il·lustradora. A Cruïlla ha il·lustrat títols de diferents col·leccions infantils, com el poema de Sant Jordi, de Josep Maria de Sagarra (Vull llegir! Poesia), L'Ocell de Foc, d'Emili Teixidor, La cortina de la mainadera, de Virginia Wolf, o L'herència de Jaume Cela, obra que també va ser premiada amb El Premi Vaixell de Vapor l'any 2005.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada